Рада зробила кроки в ухваленні безвізових законопроектів
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада зробила кроки в ухваленні безвізових законопроектів

Рада зробила кроки в ухваленні безвізових законопроектів

Парламент у першому читанні ухвалив законопроект про внесення змін до Кримінального та КП кодексів щодо процедури арешту майна і інституту спеціальної конфіскації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Цей законопроект входить в так званий безвізовий пакет. Парламентарі не змогли затвердити закон 4054 в цілому, тому глава Верховної Ради виніс його на голосування за основу. Таке рішення підтримали 264 депутати. Народні обранці повернуться до прийняття цього законопроекту в четвер, 18 лютого, оскільки вже 19 лютого Єврокомісія повинна передати Раді ЄС пропозицію про скасування віз для українців.
У пояснювальній записці зазначено, що законопроект розроблений для забезпечення реалізації в повній мірі вимог Євросоюзу щодо Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, невід'ємною частиною якого є необхідність імплементації Директиви ЄС від 3 квітня 2014 року 2014/42 /EU про арешт і конфіскацію предметів злочинної діяльності і доходів від неї в ЄС.
Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада заслухає звіт уряду Арсенія Яценюка про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету міністрів. Також є ймовірність того, що Кабмін буде відправлений у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?