16 лютого в Україні і світі: головні новини дня
Категорія
Світ
Дата публікації

16 лютого в Україні і світі: головні новини дня

16 лютого в Україні і світі: головні новини дня
Джерело:  online.ua


Підбиваючи підсумки дня, редакція

ONLINE.UA

підготувала огляд найважливіших новин, які обговорювалися в Україні та світі 16-го лютого.

Україна


1. Президент Петро

Порошенко закликав

 уряд Арсенія Яценюка і генерального прокурора Віктора Шокіна піти у відставку. За даними ЗМІ, Шокін у відставку вже пішов, а ось

Яценюка Рада у відставку відправити не змогла

, хоч і визнала роботу його уряду незадовільною.



2. Верховна Рада

ухвалила законопроект

, який дозволить повернути в бюджет норми електронного декларування доходів чиновників, скасувавши відстрочку її впровадження до 2017 року. Однак в законопроекті були

виявлені неоднозначні правки

.


3. Україна

очолила рейтинг

країн, які найчастіше порушують права інтелектуальної власності. Про це йдеться в щорічному звіті міжнародного альянсу інтелектуальної власності (IIPA).


4. Колишній форвард збірної України Андрій

Шевченко офіційно призначений

одним із помічників Михайла Фоменка і допомагатиме йому готувати національну збірну на Євро-2016.

Світ

1. Міністри нафти з трьох країн ОПЕК - Саудівської Аравії, Катару і Венесуели - спільно з Росією погодилися заморозити видобуток нафти на рівні січня, поки інші наслідуватимуть цей приклад.
2. Російська пропаганда і своєрідний «культ особистості» президента РФ Володимира Путіна продовжують вражати західні ЗМІ. Канадське видання CBC News написало про те, як зараз сприймають «Путіна-матрьошку» і духи з його «ароматом».
3. Колишнього президента Франції і лідера республіканців Ніколя Саркозі викликали на допит про махінації з фінансуванням президентської кампанії в 2010 році.
4. Туреччина рішуче засудила атаки Росії на північному заході Сирії, в результаті яких були зруйновані дві лікарні та загинули більше десятка осіб.
5. Вчені оголосили про відкриття терапії раку за допомогою власних імунних клітин організму, які нападають на що поширюються метастази. Його проголосили «революцією» в лікуванні цього захворювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?