Скандал із портретом Путіна: проти російського футболіста відкрили справу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Скандал із портретом Путіна: проти російського футболіста відкрили справу

Скандал із портретом Путіна: проти російського футболіста відкрили справу
Джерело:  ТАРС

Футболіст московського «Локомотива» Дмитро Тарасов звинувачується в неналежній поведінці після виїзного матчу 1/16 фіналу Ліги Європи з турецьким "Фенербахче".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
"Гравці не повинні демонструвати елементи одягу, на яких розміщені політичні, релігійні, особисті заяви, а також зображення або логотипи", - йдеться в заяві УЄФА.
Дисциплінарний комітет УЄФА розгляне справу 17 березня.
На думку спортивного юриста Михайла Прокопця, накладення санкцій з боку УЄФА на московський "Локомотив" за вчинок Дмитра Тарасова малоймовірне.
"В принципі, є загальні правила УЄФА, які застосовуються до всіх випадків демонстрації, - сказав Прокопець. - Заборонено будь-який політичний меседж, взагалі будь-який, хороший він чи поганий. УЄФА не раз заявляв, що футбольний матч - не арена для демонстрацій подібного роду. Очевидно, що, надівши футболку з Путіним, Тарасов хотів донести якийсь посил. Гравець понесе якесь покарання, швидше за все, це буде дискваліфікація, а на який термін, вже вирішуватиме УЄФА. Санкції на клуб "Локомотив" малоймовірні, вони таки не могли залізти під футболку до Тарасова. Російський футбольний союз це взагалі не стосується. Матч проходив під егідою УЄФА".
"Локомотив" програв "Фенербахче" в першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи
Після закінчення зустрічі запасний воротар стамбульського клубу Волкан Демірель в центрі поля розмахував прапором із зображенням засновника Турецької Республіки Мустафи Кемаля Ататюрка. На думку Прокапца, якщо дії Дімереля були відображені в протоколі, то футболіст також понесе покарання від УЄФА.
"Локомотив" програв "Фенербахче" з рахунком 0:2.
Гра у відповідь відбудеться 25 лютого в Москві.
Як повідомляв ONLINE.UA, Фесенко офіційно покинув Локомотив-Кубань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?