Стала відома вимога ДНР-ЛНР щодо виборів на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Стала відома вимога ДНР-ЛНР щодо виборів на Донбасі

Стала відома вимога ДНР-ЛНР щодо виборів на Донбасі

Стало відомо, яку вимогу висунули ДНР-ЛНР щодо виборів на Донбасі.
Про це повідомляє представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі в Мінську Роман Безсмертний, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свободу.
"Якби це залежало від України, то проблем не виникло б. Утім, російська сторона досі не виконала ні перший, ні другий, ні третій пункт угод. Зокрема, обстріли, поставки озброєння, відхід іноземних військ - ці питання досі не вирішені. Тому якщо немає безпеки, говорити про можливе політичне врегулювання передчасно. Це можна тільки обговорювати", - заявив Безсмертний.
"Не виключаю, що з плином часу вогонь припиниться, відновлять свою роботу державні інститути і проведення виборів стане можливим. Втім, на жаль, інша сторона відмовляється від участі у виборах представників всеукраїнських політичних партій. Вони наполягають на участі самовисуванців, які проживають на тій території не менше двох років", - підкреслив він.
Як повідомляв ONLINE.UA, керівник апарату МЗС Вадим Пристайко, який відповідає за переговори в Нормандському форматі про мирне врегулювання на Донбасі, заявив, що обіцянка щодо чесних виборів на окупованих територіях повинна бути виконана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?