Порошенко підписав закон про державні закупівлі
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав закон про державні закупівлі

Порошенко підписав закон про державні закупівлі
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав Закон України №922-VIII «Про державні закупівлі», ухвалений Верховною Радою 25 грудня 2015 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.
"Законом передбачається впровадження електронної системи закупівель для всіх державних закупівель товарів і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 200 тис. гривень, і для робіт - дорівнює або перевищує 1,5 млн грн (для замовників, які здійснюють свою діяльність в окремих сферах господарювання, вартість товарів і послуг - дорівнює або перевищує 1 млн гривень і для робіт - дорівнює або перевищує 5 млн гривень)", - йдеться в повідомленні.
Повідомляється, що закон забезпечує впровадження системи електронних закупівель протягом 2016 року в 2 етапи: з 1 квітня - для центральних органів виконавчої влади та замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання; з 1 серпня - для інших замовників.
Очікується, що реалізація закону дозволить підвищити рівень конкуренції у сфері державних закупівель і знизити рівень корупції.
Раніше президент в рамках процесу очищення судової влади підписав указ, яким звільнив з посади чотирьох суддів, двох з них - у зв'язку з порушенням присяги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?