На Донбасі зафіксували одіозного помічника Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

На Донбасі зафіксували одіозного помічника Путіна

На Донбасі зафіксували одіозного помічника Путіна
Джерело:  online.ua

З'явилася достовірна інформація про те, що на окупованій території був помічений Владислав Сурков - помічник президента РФ Володимира Путіна, якого називають куратором анексії Криму та так званих ДНР-ЛНР.
Про це заявив керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук на брифінгу, передає ONLINE.UA з посиланням на 112 Україна.
"Отримано достовірна інформація про те, що 16 лютого в місті Донецьк перебував помічник президента РФ Путіна Владислав Сурков. Російська сторона дуже ретельно приховувала підготовку до цього візиту", - сказав він.
За його словами, в Донецьку Сурков заслуховував звіти керівників місцевих адміністрацій так званої ДНР.
"Він знайомився з особливостями, з поточними особливостями розвитку суспільно-політичної, воєнно-політичної, соціально-економічної ситуації в регіоні, гуманітарною ситуацією", - додав Ткачук.
Крім того, Ткачук додав, що в ході візиту Суркова обговорювалася підготовка до так званих виборів на території ДНР.
"За підсумками тих зустрічей, які відбулися в Донецьку, Владислав Сурков прийняв ряд рішень, фактично вони вже були прийняті, які стосуватимуться кадрових перестановок, а також певних політичних питань на території так званої "ДНР", - пояснив він.
В СБУ також повідомили, що 20 січня Сурков перебував у Луганській області з дуже схожою "місією".
"Проводив заслуховування місцевих керівників. Такі виїзди особи, наближеної безпосередньо до президента РФ, звичайно, вони ще раз доводять те, наскільки щільно російська сторона, Кремль, контролює все те, що відбувається на окупованій території Донбасу. Це ще раз доводить те, що фактично, все керівництво маріонеткових республік перебуває під дуже пильним контролем з боку російських політичних кіл", - сказав він.

Відео: 112 Україна

Як повідомляв ONLINE.UA, під Калінінградом відбулася зустріч помічника глави РФ Владислава Суркова і Вікторії Нуланд, - помічника і держсекретаря США з питань Євразії та Європи. Відомо, що на зустрічі обговорювалося питання України, і що в цілому зустріч тривала майже 6 годин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?