США незадоволені доступом для гуманітарної допомоги в Сирії
Категорія
Політика
Дата публікації

США незадоволені доступом для гуманітарної допомоги в Сирії

США незадоволені доступом для гуманітарної допомоги в Сирії
Джерело:  Укрінформ

До п'яти оточених районів Сирії наближається гумконвой ООН, саме це і занепокоїло США, адже армія Асада дала тільки тимчасовий доступ для допомоги людям.


Про це зазначив під час брифінгу в середу заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Укрінформ.


"Ми можемо підтвердити, що гуманітарний конвой ООН та партнерських організацій, який нараховує 100 вантажівок, перебуває в дорозі", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.
Він уточнив, що вантаж доставляється у п'ять регіонів країни, які перебувають у облозі. За його словами, йдеться, зокрема, про райони в провінції Ідліб поблизу міст Фуа та Кефрайя, а також неподалік Дамаска в населених пунктах Забадані, Мадайя та Муадамія.
Ці конвої везуть необхідні речі для надання допомоги десяткам тисяч сирійців, які опинилися в облозі, підкреслив Тонер.
"Я хотів би уточнити, що це лише перший крок у розв'язанні суттєвої проблеми гуманітарної підтримки оточених регіонів, і, по-правді, це та проблема, якої могло б і не бути, якщо б режим Асада надав би цей доступ раніше", - зауважив представник Держдепу.
У цьому зв'язку він висловив занепокоєння, що сирійський режим дозволив лише тимчасовий доступ до громад, які перебувають у облозі.
"Ми хотіли би, щоб цей доступ був постійним", - підсумував Тонер.


Нагадаємо, в Сирії від голоду  померло 16 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?