Тисячі пристроїв можуть постраждати через нову комп'ютерну уразливість
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Тисячі пристроїв можуть постраждати через нову комп'ютерну уразливість

Тисячі пристроїв можуть постраждати через нову комп'ютерну уразливість
Джерело:  BBC

Експерти виявили нову комп'ютерну вразливість, через яку потенційно можуть постраждати сотні тисяч електронних пристроїв, додатків і сервісів.


Проблему описали в своєму блозі експерти Google, передає  ONLINE.UA, посилаючись на BBC.


Поки неясно, наскільки серйозною є загроза. Деякі експерти вважають, що вона може привести до катастрофи. Частина з них впевнена, що з загрозою можна буде впоратися.


Зловмисники можуть за допомогою повсюдно використовуваного комп'ютерного коду отримати контроль над пристроями користувачів. Проблему виявили в glibc- це відкрита база різних кодів, які використовуються у пристроях, що підключаються до інтернету.


Такий самий пароль лежить в основі багатьох мов програмування, наприклад, PHP або Python. Це створює потенційну загрозу для цілого ряду сайтів і сервісів - хакери можуть зламати значну частину світових віртуальних систем або отримати контроль над ними.


Інженери Google спільно з фахівцями з безпеки з Red Hat розробили програмне забезпечення, здатне вирішити проблему.


Проблема в тому, що точно невідомо, скільки систем і пристроїв використовують цей код, а значить, схильні загрозі.


У зоні безпеки перебувають пристрої на базі Android, які не використовують цю бібліотеку. Також поза зоною ризику знаходяться операційні системи Windows і OS X.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?