Канада припинила завдавати ударів по ІДІЛ в Іраку і Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Канада припинила завдавати ударів по ІДІЛ в Іраку і Сирії

Канада припинила завдавати ударів по ІДІЛ в Іраку і Сирії
Джерело:  Hromadske

У Міністерстві оборони Канади повідомили, що збройні сили країни припинили завдавати авіаударів по позиціях бойовиків ІДІЛ на території Іраку і Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на hromadske.tv.
Водночас канадські літаки будуть задіяні в наглядових і розвідувальних операціях.
«Змінений підхід до операції IMPACT передбачає продовження проведення повітряної дозаправки і авіаційної розвідки і спостереження на підтримку дій коаліції. Він також підсилює наші зусилля із тренування сил безпеки Іраку і підтримки наших регіональних і коаліційних партнерів в боротьбі з ІДІЛ», - йдеться в повідомленні Міноборони Канади.
Протягом найближчих тижнів шість канадських літаків CF-18 Hornets, їх обслуговуючий персонал і пілоти поступово залишать регіон. Загалом за час операції канадські винищувачі завдали 251 удар по об'єктах терористів ІДІЛ в Іраку і Сирії.
Раніше прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявляв про те, що планується відкликати одиниці ВПС Канади, що перебувають на території Сирії та Іраку для захисту від ІДІЛ. Повне припинення бомбардування Ісламської держави Канадою заплановано на 22 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?