Рада підняла пенсії тим, хто став інвалідами під час Революції Гідності
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада підняла пенсії тим, хто став інвалідами під час Революції Гідності

Рада підняла пенсії тим, хто став інвалідами під час Революції Гідності
Джерело:  Укрінформ

У четвер, 18 лютого, парламент ухвалив Закон "Про внесення змін до статті 32 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок поранення, каліцтва, контузії або інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в Революції Гідності".
Про це передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
За пропозицію схвалити відповідний законопроект №4022 у цілому проголосували 245 народних депутатів.
У пояснювальній записці до документа йдеться, що наприкінці 2015 року порядок отримання статусу інваліда війни для учасників Революції Гідності почав діяти, і перші 60 осіб отримали відповідний статус інваліда війни. Також відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», пенсія за інвалідності призначається за наявності страхового стажу, передбаченого статтею 32 цього закону України.
При цьому багато людей, які стали інвалідами в результаті участі в Революції Гідності, досить молодого віку і не мають необхідного стажу, передбаченого зазначеним законом. Таким чином, майже третина з тих, хто вже отримав статус інваліда війни, не змогли отримати відповідну підвищену пенсію. Вони і далі отримують державну соціальну допомогу, яка не перевищує розміру мінімальної пенсії (1074 грн).
Тому схвалений закон вніс зміни в законодавство і для осіб, які стали інвалідами внаслідок участі в Революції Гідності, знімається вимога про необхідний стаж для отримання пенсії.
Нагадаємо, сьогодні друга річниця початку кривавих подій на Майдані Незалежності в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?