Європейським авіакомпаніям можуть дозволити літати над окупованим Кримом
Категорія
Політика
Дата публікації

Європейським авіакомпаніям можуть дозволити літати над окупованим Кримом

Європейським авіакомпаніям можуть дозволити літати над окупованим Кримом


Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) рекомендувало авіаперевізникам розглянути можливість відновлення польотів над окупованим Кримом.


Про це повідомляє

ONLINE.UA

з посиланням на

РБК

.


В авіаційному агентстві дійшли висновку, що ризики, викликані анексією Росією Криму, для авіакомпаній знизилися. До цього часу EASA рекомендувала не літати над окупованим півостровом, незважаючи на запевнення України в серпні 2015 року про те, що українська сторона готова забезпечувати безпеку польотів за чотирма маршрутами в районі Криму. Причиною в EASA називали юридичну невизначеність у статусі Сімферопольського району.


Оскільки Євросоюз визнає Крим українською територією, то саме Україна відповідає за повітряний простір над півостровом. Але на ділі в Сімферополі працюють диспетчери, які підкоряються авіаційній владі Росії.


Тепер авіаційне агентство дозволило використовувати європейським авіаперевізникам два маршрути в межах Сімферопольського району. При цьому координувати і контролювати польоти зарубіжних компаній повинні авіадиспетчерські служби України.


Раніше повідомлялося, що

в мережі з'явились фото

смішного пам'ятника «зеленому чоловічкові» з котом, який встановлять в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?