Путін обговорив із прем'єром Угорщини продаж 30 вертольотів Мі-8/17
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін обговорив із прем'єром Угорщини продаж 30 вертольотів Мі-8/17

Путін обговорив із прем'єром Угорщини продаж 30 вертольотів Мі-8/17

Президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у ході переговорів обговорили продаж Угорщини 30 багатоцільових вертольотів Мі-8/17, незважаючи на заборону Єврокомісії здійснювати військово-технічне співробітництво з Москвою після анексії Криму та вторгнення на Донбас.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
«З Угорщини постійно звучать голоси про необхідність послаблення санкцій проти Росії. Міністерство оборони Угорщини хоче закупити в РФ близько 30 багатоцільових вертольотів Мі-8/17. Вартість контракту оцінюється в суму понад $400 млн. Візит Орбана в Москву 17 лютого був присвячений в тому числі обговоренню цього контракту», - повідомило джерело за підсумками переговорів.
Джерело зазначило, що за допомогою цього контракту угорський прем'єр хоче компенсувати Путіну проблеми в реалізації проекту будівництва АЕС в Угорщині, де Росія виступає головним підрядником.
«Орбан вже взяв частину російських коштів, призначених для цього проекту, і особисто гарантував Путіну, що проект буде реалізований без проблем, але в Євросоюзі заявили, що контракт суперечить законодавству Євросоюзу, і заблокували його», - відзначило джерело.
За його словами, президент Росії висловив угорській делегації своє роздратування за зрив мільярдного атомного контракту і натякнув Орбану про можливі проблеми в майбутньому. Зокрема, в Кремлі готові виділити фінансування не тільки правлячій партії Орбана, а й опозиції.
Раніше премєр-міністр Угорщини заявлял заявляв, що Угорщина може стати другою Україною, якщо не залишиться в Євросоюзі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?