В Україні порівняли РФ із наркоманом через "русскую весну"
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні порівняли РФ із наркоманом через "русскую весну"

В Україні порівняли РФ із наркоманом через "русскую весну"

Через "русскую весну" в Україні порівняли Росію з наркоманом.
Про це заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, передає ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.

З метою використовувати владу Віктора Януковича для "демонтажу" суверенітету і незалежності України, РФ використовувала колишніх керівників Міністерства оборони, Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ.
"Нашу армію цілеспрямовано розвалювали, спецслужби переходили під контроль російських кураторів. Керівництво країни підписувало ганебні зрадницькі державні угоди, а проросійські політичні і криміналізовані угруповання почали відкриту боротьбу проти української держави. Стратегічні сфери і сектори економіки переходили під контроль російського капіталу, тісно пов'язаного з російською владою", - сказав Горбулін.
Він також відзначив агресивну пропаганду і підготовку до "гібридних війн".
У переддень київського Майдану в Росії різко активізувалися масштабні навчання в безпосередній близькості до українського кордону. "Таких навчань було проведено 18, в деяких з них брали участь більше 100 тисяч військовослужбовців", - сказав Горбулін.
"В результаті ми прийшли до зіткнення, так би мовити, в різних кондиціях. Якщо провести аналогію, то операція "русская весна" була схожа на напад озброєного бійця, який постійно тренується, та ще й прийняв дозу сильнодіючих наркотиків - а противник перебував в реанімації під крапельницями і ще не відійшов від наркозу", - заявив він.
Але неготовність до війни, на його думку, виручила Україну: "Шок змінився обуренням і гнівом - і країна відповіла на агресію потужною хвилею патріотизму і рішучістю, яка не просто зупинила ворога, а засвідчила появу української нації".
Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко також сказав, серед іншого, що паралельно з масштабними військовими приготуваннями відпрацьовувався "сценарій відторгнення (від України, - Ред.) Криму і південно-східних областей".
Як повідомляв ONLINE.UA, сьогодні, 18 лютого — друга річниця початку боїв на Майдані в Києві, які привели до масових жертв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?