Папа Римський не розуміє, хто почав війну в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Папа Римський не розуміє, хто почав війну в Україні

Папа Римський не розуміє, хто почав війну в Україні
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск заявив, що не розуміє, хто почав війну в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр Ватикану.
"Україна зараз перебуває в стані війни, страждань, різних інтерпретацій. З приводу самого історичного факту цієї війни у ​​кожного є свої власні ідеї: що це за війна, хто її почав, як, яким чином її завершити", - сказав він.
"Ясно, що це історична проблема, але це і екзистенціальна проблема цієї країни, пов'язана зі стражданням", - додав тато.
Коментуючи спільну декларацію з патріархом Кірілом, Папа зазначив, що розуміє те, що українці почуваються зрадженими. Однак, на його думку, це крок на шляху до припинення війни.
"Особисто я говорив, що Мінські угоди слід виконувати, не стирати ліктем те, що написано рукою. Римська Церква, Папа завжди закликали "Шукайте миру!"- сказав Папа Франциск, нагадавши, що він приймав у себе і Порошенка і Путіна.
Понтифік також додав, що "в зоні конфлікту перебуває нунцій, підтримуючи солдат, допомагаючи пораненим", і згадав, що католицька церква також відправила чимало допомоги для постраждалих, постійно закликаючи до миру і дотримання підписаних угод.
Як повідомляв ONLINE.UA, Папа Римський Франциск і патріарх Кіріл у спільній декларації, яку підписали 12 лютого, не забули згадати й Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?