Ющенко розповів, як Україні можна перемогти Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Ющенко розповів, як Україні можна перемогти Путіна

Ющенко розповів, як Україні можна перемогти Путіна
Джерело:  Сьогодні

Третій президент України Віктор Ющенко розповів про те, як Україна може перемогти президента Росії Володимира Путіна і повернути мир на окуповані території Донбаса.
Про це Ющенко заявив в інтерв'ю виданню Сегодня, передає ONLINE.UA.
Третій президент України вважає, що РФ має претензії світового геополітичного центру, однак насправді вона слабка.
"Росія слабка. Це по-перше. Країна з ВВП менше, ніж у Італії чи Голландії, але з претензією світового геополітичного центру. Я думаю, що до цього додано багато байок про силу російської армії, російської економіки або про мудрість державного керівництва", - сказав Ющенко.
Він також розповів про Мюнхенську конференцію та подробиці "Мінська-2".
"Поставте питання, чому маленький В'єтнам переміг першу армію світу (США)? На війні 2/3 перемоги створює дух. Якщо у вас є дух, ви переможете. Змагаються дві моделі. Перша модель Путіна, мовляв, це конфлікт українців з українцями, що це внутрішнє національне питання. На останній конференції з безпеки в Мюнхені сказали (прем'єр РФ Дмитро Медведєв): "Так нехай Україна вирішує це питання". Тобто вони всіма силами показували, що джерелом війни на сході України є якийсь Плотницький і якийсь Захарченко, які воюють з українською центральною владою, і тому це внутрішнє питання, а світ не повинен звертати увагу. Нехай українська центральна влада приймає зміни до Конституції, на окупованій території проводять вибори, потім там призначать московських намісників, щоб ми всі вийшли на модель, коли політично територія (Донбасу) управляється Москвою, а економічно, фінансово її забезпечує Київ. Природно, під цю модель підведений і Мінський процес. Ми маємо тристоронній формат переговорів: Україна, якісь так звані ЛНР і ДНР. Ніякого внеску у вирішення цього конфлікту ні так звані ЛНР, ні ДНР не принесуть, тому що справжнім джерелом агресії і війни є Москва. Коли ви уважно почитаєте "Мінськ-2", Росія не названа в документі взагалі", - говорить Ющенко.
Раніше Віктор Ющенко в інтерв'ю білоруському виданню уже розповідав, кого боїться президент Російської Федерації Володимир Путін і як зупинити війну на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?