У Росії проблеми з супутниками через імпортозаміщення
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії проблеми з супутниками через імпортозаміщення

У Росії проблеми з супутниками через імпортозаміщення
Джерело:  online.ua

Росія замовила додатково чотири супутники зв'язку "Меридіан".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
Міноборони РФ було змушене замовити у промисловості додатково чотири супутники зв'язку "Меридіан", позаяк перспективні апарати "Сфера-В", які планувалися на заміну цим супутникам, виявилися занадто важкими для існуючих ракет-носіїв.
"Проблеми з імпортозаміщенням, зокрема, по лінії електронної компонентної бази, привели до значного збільшення маси апаратів типу "Сфера-В". Вийшло так, що існуючі наразі у Росії ракети-носії "Протон-М", "Ангара-А5" не в змозі вивести на високоеліптичну орбіту супутники цього типу в новій, російської комплектації", - пояснив співрозмовник агентства.
Так він прокоментував інформацію, що з'явилися в ЗМІ, про те, що Міноборони змушене запросити додатково 14 млрд рублів на закупівлю чотирьох супутників типу "Меридіан" для підтримки орбітального угрупування цієї системи. В її складі зараз чотири супутники.
Як повідомляв ONLINE.UA, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький розповів, з якою метою помічник президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков впродовж лютого двічі відвідував окуповані території Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?