Мирні переговори по Сирії зірвані - ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Мирні переговори по Сирії зірвані - ООН

Мирні переговори по Сирії зірвані - ООН

Спеціальний представник ООН в Сирії Стаффан де Містура заявив, що мирні переговори по Сирії, заплановані на 25 лютого в Женеві, не відбудуться через активізацію Туреччиною транскордонних обстрілів території, де переважно проживають курдські повстанці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
За словами представника ООН, він не може "реально" спонукати сторони сирійського конфлікту повернутися за стіл переговорів.
"Але ми маємо намір зробити це найближчим часом", - зазначив Де Містура.
В ООН зупинили останній раунд переговорів 3 лютого через серйозні розбіжності між сторонами, які посилюються зростанням авіаударів і військовим наступом сирійських військ і їх союзників під прикриттям російських повітряних бомбардувань.
"Нам потрібні реальні переговори про мир, а не просто розмови про переговори. Зараз американці і росіяни повинні сісти і узгодити конкретний план про припинення бойових дій", - підкреслив де Містура.
Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його країна не збирається припиняти обстріли позицій сирійських курдів з партії «Демократичний союз».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?