Більш ніж півмільйона дітей постраждали від конфлікту на Донбасі - ЮНІСЕФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Більш ніж півмільйона дітей постраждали від конфлікту на Донбасі - ЮНІСЕФ

Більш ніж півмільйона дітей постраждали від конфлікту на Донбасі - ЮНІСЕФ
Джерело:  Укрінформ

Війна на сході України глибоко впливає на життя 580 тисяч дітей, які проживають на окупованих територіях Донбасу, а також тих, хто перебуває біля лінії фронту. Серед них 200 тисяч потребують психологічної допомоги.
Такі дані надали Укрінформу у Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, передає ONLINE.UA.
"Два роки насильства, обстрілів і страху залишили невиправний слід в житті тисяч дітей на сході України", - заявила голова ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс, додавши, що "в той час, коли триває конфлікт, ми повинні негайно відповісти на фізичні і психологічні потреби дітей".
У ЮНІСЕФ заявили, що в Україні було зареєстровано понад 215 тисяч внутрішньо переміщених дітей. Щонайменше одна з п'яти шкіл була зруйнована або пошкоджена. У 2015 році понад 20 дітей були вбиті і 40 дітей отримали поранення, в тому числі 28 дітей були поранені або загинули через міни або вибухові предмети.
Раніше в організації заявляли, що в Україні з березня 2014 року, підірвавшись на мінах, загинули щонайменше 42 дитини, 109 - були поранені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?