Відомий вчений покинув Росію через колонку в мережі
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомий вчений покинув Росію через колонку в мережі

Відомий вчений покинув Росію через колонку в мережі
Джерело:  online.ua

Вчений і публіцист Андрій Піонтковський виїхав з РФ, побоюючись можливого кримінального переслідування після того, як прокуратура знайшла ознаки екстремізму в його замітці на сайті «Ехо Москви».
Про це розповів його адвокат Марк Фейгін, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на РБК.
19 лютого, стало відомо про те, що Генпрокуратура знайшла ознаки екстремізму в замітці Піонтковського «Бомба, готова вибухнути». У цій статті, яка була опублікована на сайті «Ехо Москви» 23 січня, автор розмірковував про майбутнє Чечні в складі Росії.
Представник Генпрокуратури розповів, що матеріали були передані начальнику слідчого управління ФСБ для вирішення питання про кримінальне переслідування за ознаками злочину, що містяться в ч.2 ст.280 (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності, здійснені з використанням засобів масової інформації) та ч.1 ст.282 (збудження ненависті або ворожнечі).
Приводом для перевірки стали звернення до Генпрокуратури спікера чеченського парламенту Магомеда Даудова і голови комітету Держдуми з безпеки Ірини Ярової. Вони попросили перевірити статтю Піонтковського на екстремізм.
Даудов зазначав, що «ця стаття, на наше переконання, має неприкриту антидержавну спрямованість і підпадає під відповідні статті Кримінального Кодексу РФ».
Стаття досі доступна на сайті «Ехо Москви», проте в ній вже вилучені два останні абзаци, в яких говорилося про можливе відділення Чечні від Росії.
Сам Піонтковський запропонував з усіма питаннями, пов'язаними з перевіркою Генпрокуратури, звертатися до його адвокату. «З питань, пов'язаних з моїм «злочином», ознаки якого виявило відомство пана Чайки, звертайтеся до мого адвоката Марк Фейгіна», - написав Піонтковський в своєму мікроблозі в Twitter.
Нагадаємо, Путін  може скинути  Лукашенко.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?