Росія винна в найбільш "кричущих" військових злочинах - Amnesty International
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія винна в найбільш "кричущих" військових злочинах - Amnesty International

Росія винна в найбільш "кричущих" військових злочинах - Amnesty International

Росія винна в деяких найбільш "кричущих" військових злочинах, які відбувалися за останні десятиліття.

Про це заявила в інтерв'ю Sky News директор правозахисної кризової програми Amnesty International Тирана Хасан, повідомляє  ONLINE.UA  з посиланням на Українську правду.

Як стверджує правозахисна, в останній тиждень російські військові літаки навмисно наносили удари по цивільних особах і співробітникам рятувальних служб в Сирії. Також задокументовано удари по школам, лікарням та житловим будинкам.


За словами Хасан, крім бомбардувань цивільних об'єктів російської та сирійської авіацією, що само по собі є військовим злочином, вони роблять повторні нальоти на вже розбомблені об'єкти, вбиваючи рятувальників та інших цивільних осіб, які витягують з-під завалів поранених і тіла загиблих.


Правозахисниця наводить приклад  нальотут 15 лютого на лікарню "Лікарі без кордонів"  в місті Маарет-ен-Нууман в провінції Ідліб на півночі Сирії. Тоді в ході двох атак, які сталися з інтервалом в декілька хвилин, по об'єкту було нанесено чотири удари, в результаті чого постраждали більше десятка чоловік і мінімум 8 пропали без вісті. Також як приклад наводиться наліт 15 лютого на лікарню в місті Азазії.

Співробітники рятувальних служб стверджують, що напади відбуваються кожен день, а удари по цивільних районах здійснюються касетними й термобарическими бомбами.


При цьому російська влада продовжує стверджувати, що завдає ударів виключно по військових об'єктах терористичного угрупування ІДІЛ.

Нагадаємо, Турція рішуче засудила атаки Росії на північному заході Сирії, в результаті яких були зруйновані дві лікарні та загинули більше десятка осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?