Переговірник по Донбасу оцінив загрозу вторгнення Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговірник по Донбасу оцінив загрозу вторгнення Росії

Переговірник по Донбасу оцінив загрозу вторгнення Росії
Джерело:  apostrophe.ua


Представник України в переговорах Тристоронньої контактної групи по Донбасу Роман Безсмертний оцінив ймовірність нового вторгнення Росії.


Про це він розповів в інтерв'ю

Апострофу

, передає

ONLINE.UA

.


Безсмертний висловив свою думку, чи пов'язані останні масштабні маневри російських військових з планами щодо Донбасу.


"Це складова загальної ситуації. Тому що навчання проходять не тільки по лінії українсько-російського кордону. Вони ведуться також по лінії кордону з державами Балтії, Середньої Азії, Кавказу тощо. Зараз щотижня Росія виробляє близько 6-8 пусків систем ППО, тактичних ракет середньої дальності, запуски з систем підводного, надводного, сухопутного базування", - сказав він.


"Наприклад, що таке "Туполєв" (російський стратегічний бомбардувальник, -

Ред.

), за допомогою якого сьогодні здійснюються бомбардування так званих терористів в Сирії (РФ завдає авіаударів в Сирії, велика частина з яких направлена ​​на супротивників президента Башара Асада, -

Ред

.)? Людина, знайома з параметрами цього апарату, розуміє, що відхилення від мети бомбардувань можуть становити до 10 км. Тобто, з точки зору здорового глузду, використання такої техніки в рамках поставлених завдань є ірраціональним, недоречним і дорогим", - вважає переговірник.


Також він відповів на запитання, чи не є це своєрідним елементом навчання російських військових.


"Так, безумовно. А пуски ракет з Каспійського моря? Що значить підготувати плеяду інженерів і військових, здатних це робити? На це йдуть десятки років", - сказав Безсмертний.


"Загроза російського вторгнення залишається актуальною не тільки для України, але і для всього світу. Якщо говорити конкретно про Донбас, то я можу сказати, що кількість зброї, накопиченої на цій території, настільки величезна, що хіба що росіянам може спасти на думку почати якусь широкомасштабну операцію", - відповів він на питання, чи поділяє думку секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова про те, що загроза наступу РФ на Донбасі зберігається, про що також говорив президент України Петро Порошенко на конференції з безпеки в Мюнхені.


Як повідомляв ONLINE.UA, сьогодні ніч в зоні проведення АТО була неспокійною, підтримувані Росією бандформування

посилили обстріли позицій українських військових

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?