Локон Джона Леннона продано за рекордні $35 тисяч
Категорія
Культура
Дата публікації

Локон Джона Леннона продано за рекордні $35 тисяч

Локон Джона Леннона продано за рекордні $35 тисяч
Джерело:  Телеграф

У США на аукціоні пішло з молотка пасмо волосся лідера групи The Beatles.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Телеграф.
Раритет придбав колекціонер з Великобританії, його ім'я не розголошується, початкова ціна лота була $12 тис.
Локон каштанового волосся довжиною близько 10 см зрізаний в 1966 році німецьким перукарем Клаусом Барук в Гамбурзі. Леннон знімався в цьому місті у фільмі "Як я виграв війну". Барук, який стриг музиканта перед початком зйомок, залишив пасмо на пам'ять і зберігав його у себе протягом майже 50 років. Організатори аукціону стверджують, що мають докази, що це найдовше пасмо волосся лідера The Beatles, що будь-коли продавалося на торгах.


Серед інших лотів аукціону - підписана ліверпульською четвіркою платівка Please Please Me і інші раритети. Один з виставлених в Далласі знімків всієї групи, також з автографами всіх "бітлів", проданий за $42,5 тис. Сатиричний фільм Річарда Лестера "Як я виграв війну" розповідає про пригоди британських солдатів під час Другої світової війни. Леннон зіграв роль стрілка Гріпвіда - це єдина роль музиканта в художньому кіно.


У 2004 році пасмо волосся Леннона пішло на аукціоні в іспанському місті Жірона за $4,5 тис. У 2015-му за $25 тисяч було продано пасмо волосся 16-го президента США Авраама Лінкольна.


Безліч раритетів, пов'язаних з The Beatles, мають високу колекційну вартість. Наприклад, вінілова платівка The Quarrymen вважається найдорожчою з нині існуючих на світі. Це був перший сингл, записаний ліверпульською четвіркою ще в 1958 році. За оцінками експертів, вартість диска становить не менше $200 тисяч. Але придбати таку пластинку неможливо: єдиний збережений екземпляр належить Полу Маккартні і зберігається у нього. Кожна з 50 копій вінілового диску, зроблених в 1981 році, оцінюється в суму понад $15 тис.


Beatles заснована в 1960 році в Ліверпулі. Квартет став однією з найбільш комерційно успішних груп в історії. Шість з 14 офіційних альбомів The Beatles стали "діамантовими" - тобто розійшлися тиражем більше 10 мільйонів копій кожен.


Раніше ONLINE.UA повідомляв, що

«Бондмобиль» пішов з молотка

за 3,5 мільйона.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?