Путін хотів 10 областей: розкриті плани Росії щодо захоплення України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін хотів 10 областей: розкриті плани Росії щодо захоплення України

Путін хотів 10 областей: розкриті плани Росії щодо захоплення України

Голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки Сергій Пашинський заявив, що Росія планувала вторгнення в Україну в 2014 році, Крим був лише частиною операції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Пашинський зробив таку заяву на основі стенограми засідання РНБО від 28 лютого 2014 року, яке було оприлюднено під час засідання. комітету. За його словами, вже влітку 2013 року президент Росії Володимир Путін заявляв про намір захопити 10 областей України та рухався в цьому напрямку. Кремль планував захопити Крим, схід і південь України і об'єднати захоплені території з Придністров'ям.
Учасники засідання комітету відзначили, що Росії не вдалося повністю реалізувати свої задуми. Путін не виключав введення військ на територію України, щоб не допустити її інтеграції в НАТО. У стенограмі сказано, що Росія за станом на березень стягнула до Криму додатково 7 тисяч військових.
Крім того, РФ стягнула свої війська вздовж всього українсько-російського кордону. Зокрема, на Чернігівському напрямку в районі Климово (Брянська область РФ) перебували 4 тисячі військових, 50 танків, 280 БТР, 20 ударних вертольотів, в аеропорт Климово також були перекинуті винищувачі.
"Прикордонники нам доповідали, що та тактична група (в Климово - УП) отримала команду йти на Київ - це 3-3,5 години", - сказав Пашинський, зазначивши, що у ВСУ не було належної техніки.
"Ми підняли 72-у бригаду в Білій Церкві, однак 95% технічного парку не виїхали, не завелися", - додав він.
Раніше стали доступні протоколи и стенограма засідання Ради національної безпеки і оборони України, де приймалися колективні рішення з реагування на російську агресію в Криму від 28.02.2014.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?