Остання книга Умберто Еко вийде в травні
Категорія
Культура
Дата публікації

Остання книга Умберто Еко вийде в травні

Остання книга Умберто Еко вийде в травні
Джерело:  rbc.ua

Остання книга померлого 19 лютого італійського письменника і філософа Умберто Еко "Pape Satan aleppe" буде опублікована в травні 2016 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.
У назві своєї останньої книги "Pape Satan aleppe" письменник процитував рядки "Божественної комедії" Данте Аліг'єрі. З "Pape Satan, pape Satan aleppe" починається сьома пісня першої частини поеми - "Пекло". Існують різні версії трактування і перекладу цього рядка, який знаменитий неочевидністю значення. Сучасні літературознавці вважають, що Данте мав на увазі заклинання сатани, яке в "Божественній комедії" вкладено в уста охоронця четвертого кола пекла Плутона.
В інтерв'ю італійському журналу ANSA глава видавничого дому La nave di Teseo Елізабетта Згарбі заявила, що до книги увійдуть есе Еко і розшифровки його недавніх публічних виступів.
Помер письменник Умберто Еко, автор романів "Ім'я троянди" і "Маятник Фуко" у віці 84 років у своєму будинку. Світову славу письменникові приніс роман "Ім'я троянди", що вийшов в 1980 році. Він також відомий такими книгами, як "Маятник Фуко", "Острів напередодні", "Баудоліно", "Таємниче полум'я цариці Лоани", "Празьке кладовище".
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в день смерті відомого італійського письменника Умберто Еко в мережі найяскравіші цитати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?