Російські ЗМІ спіймали на фейковій інформації про Майдан
Категорія
Політика
Дата публікації

Російські ЗМІ спіймали на фейковій інформації про Майдан

Російські ЗМІ спіймали на фейковій інформації про Майдан
Джерело:  Крим.Реалії

Російські ЗМІ спіймали на неправдивій інформації про  події на Майдані Незалежності  в Києві 20 лютого, в день жалоби по  Небесній сотні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свободу.

Як виявилося, в своїй "новині" російські ЗМІ використовували повідомлення українського інформаційного агентства УНІАН дворічної давності.



  

20 лютого російські ЗМІ повідомили про нібито 67 жертв в результаті "зіткнень" в центрі Києва.


Так, на сайті російського видання Lenta.ru повідомили: "У період з 18 по 20 лютого в результаті зіткнень в Києві загинули 67 осіб".


В новині також йдеться про те, що 20 лютого на Майдані Незалежності кілька сотень людей - учасників масової акції пам'яті Євромайдану - розклали багаття і протестували проти політики уряду України.


А також, що в цей же день в Києві сталися заворушення в центрі міста і напади з боку учасників мітингу отримали будівлі "дочок" російських банків і офіс бізнесмена Ріната Ахметова.


Інформацію з сайту Lenta.ru передрукували і інші російські сайти: "Rusnext російська весна", "Політікус.ру", "Вести недели" та інші.


На сайті інформаційного агентства УНІАН, на яке послалися, повідомляючи про 67 загиблих в Києві, дійсно є така новина за 20 лютого, проте мова йде про події 2014 року, а не 2016-го.


Пізніше сайт Lenta.ru і деякі інші сайти новину видалили, проте вона залишилася в  Google cache.


Таким чином, російські ЗМІ представили новину про загиблих за 2014 в контексті зборів на Майдані Незалежності в Києві в 2016 році.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Україна спіймала Росію на брехні  про заборону для вантажівок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?