США прослуховували Меркель, Берлусконі, Саркозі і Пан Гі Муна - Wikileaks
Категорія
Світ
Дата публікації

США прослуховували Меркель, Берлусконі, Саркозі і Пан Гі Муна - Wikileaks

США прослуховували Меркель, Берлусконі, Саркозі і Пан Гі Муна - Wikileaks
Джерело:  Wikileaks

У вівторок, 23 лютого, на сайті WikiLeaks з'явилася інформація про публікації секретних документів про прослуховування Агентством національної безпеки США провідних світових лідерів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Wikileaks.
За даними Wikileaks, АНБ прослуховувало генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, канцлера Німеччини Ангелу Меркель, прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі і екс-президента Франції Ніколя Саркозі.
У прес-релізі сайту йдеться, що американські спецслужби прослуховували переговори Пан Гі Муна і Ангели Меркель з приводу зміни клімату і прохання Берлусконі до Нетаньяху про те, щоб "допомогти йому впоратися з Обамою". Також є інформація про документи, які стосуються прослуховування переговорів ключових міністрів торгівлі Євросоюзу та Японії на тему діяльності Світової організації торгівлі, а також деталей неофіційної зустрічі тодішнього президента Франції Саркозі, Меркель і Берлусконі.
"Деякі документи класифіковані як найсекретніші будь-коли опублікованих в ЗМІ", - йдеться в повідомленні.
"Сьогодні ми показали, що особисті зустрічі генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, присвячені порятунку планети від кліматичних змін, можуть прослуховуватися країною, мета якої - захист своїх найбільших нафтових компаній", - заявив засновник і редактор WikiLeaks Джуліан Ассанж.
Нагадаємо, раніше п'ять незалежних експертів, які становлять робочу групу ООН з довільних затримань, зробили остаточний висновок, що затримання Джуліана Ассанжа «має бути закінчено, і його фізична недоторканність і свобода пересування мають дотримуватися».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?