З'явився новий рейтинг політичних партій України
Категорія
Політика
Дата публікації

З'явився новий рейтинг політичних партій України

З'явився новий рейтинг політичних партій України
Джерело:  КМІС


Якби в середині лютого відбувалися вибори до Верховної Ради, то достатню кількість голосів для входження в неї могли б отримати сім партій.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

прес-реліз

Київського міжнародного інституту соціології.


Згідно з дослідженням, до Верховної Ради пройшли б такі партії:


  • Блок Петра Порошенка Солідарність - 16.6%,

  • Всеукраїнське об'єднання Батьківщина - 15.1%,

  • Опозиційний блок - 14.2%,

  • Самопоміч - 11.8%,

  • Радикальна партія Олега Ляшка - 10.3%,

  • Всеукраїнське об'єднання Свобода - 6.2%,

  • Громадянська позиція - 5,3%.


Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) проводив дослідження щодо поточних рейтингів підтримки партій в Україні протягом 5-16 лютого 2016 року. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2020 респондентів, які проживають у 110 населених пунктах всіх областей України (крім окупованої АР Крим) за статистичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років.


У Луганській області опитування проводилися тільки на територіях, подкотрольних владі України, в Донецькій області дослідження проводилося і на територіях, контрольованих Україною, і на територіях, тимчасово окупованих бойовиками.


Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%, 0,7% для показників, близьких до 1 або 99%.


Нагадаємо, фракція

Самопоміч заявила про рішення вийти з коаліції

у Верховній Раді України і відмовитися від усіх парламентських посад. Також коаліцію

покинула фракція Батьківщина

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?