У корупційних схемах Януковича замішані 75 компаній України
Категорія
Політика
Дата публікації

У корупційних схемах Януковича замішані 75 компаній України

У корупційних схемах Януковича замішані 75 компаній України

У корупційних схемах екс-президента-утікача Віктора Януковича задіяні близько 75 українських компаній.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
«У схемах діяв не сам Янукович, а його соратники і члени сім'ї. Тут бере участь близько 75 українських компаній, 51 компанія перебуває в іноземній юрисдикції, в тому числі офшорах: це Панама, Великобританія, Австрія, Швейцарія, Кіпр. І близько 20 фізичних осіб, які є ключовими. Тобто масштаб схем настільки великий, що їх не так легко зрозуміти і обробити. Тим більше нашим правоохоронцям», - заявив аналітик Transparency International Євген Черняк.
За словами аналітика, розслідування цих злочинів можуть тривати кілька років.
23 лютого Міжнародна антикорупційна неурядова організація Transparency International закликала Євросоюз відновити і посилити санкції проти колишніх українських чиновників. Крім того, організація закликала російські органи влади до співпраці з українськими в питанні покарання Віктора Януковича.
Нагадаємо, згідно з результатами голосування, яке провели в Transparency International, найбільш корумпованою людиною планети був визнаний Віктор Янукович.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?