Україна вирішила пустити російські фури: Яценюк назвав умову
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна вирішила пустити російські фури: Яценюк назвав умову

Україна вирішила пустити російські фури: Яценюк назвав умову
Джерело:  interfax.com.ua

Україна приймає пропозицію Міністерства транспорту Росії відновити транзитні перевезення з 25 лютого.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"Тобто ми їм відповіли на їх недружні дії. Вони відкривають і ми на умовах взаємності також вживаємо відповідних заходів, МВС і Національна поліція забезпечують на перший період відновлення транспортних перевезень відповідно", - повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів в середу, 24 лютого.
Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський зазначив, що Росія і Польща минулого четверга домовилися про обмін квотами на вантажоперевезення. У разі, якщо Україна не розблокує транзит, вона може втратити всі транзитні вантажопотоки.
Раніше в декількох областях України активісти блокували проїзд вантажних автомобілів з російськими номерами. У відповідь на це Росія 16 лютого призупинила рух фур, зареєстрованих в Україні, а пізніше і їх транзит. Українська сторона, в свою чергу, також офіційно призупинила транзит російських вантажівок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?