Створена нова версія робота Atlas: опубліковано відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Створена нова версія робота Atlas: опубліковано відео

Створена нова версія робота Atlas: опубліковано відео
Джерело:  itc.ua

Компанія Boston Dynamics поділилася відеороликом з новою версією робота Atlas, який виконує різні дії аналогічно людині.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Фахівці Boston Dynamics не тільки навчили робота ходити на двох ногах, а й робити це в не найсприятливіших умовах. Він може ходити по пересіченій місцевості, по засніженій поверхні, зберігаючи при цьому рівновагу і не падаючи. Робот також здатен зберігати рівновагу при отриманні зовнішніх поштовхів. Якщо ж поштовх виявиться занадто сильним, і робот впаде, він здатний самостійно піднятися.


Також Atlas тепер може ефективно використовувати верхні маніпулятори, що виконують роль рук. З їх допомогою він може піднятися після падіння, відкривати двері перед собою або ж піднімати вантажі. Якщо ж через зовнішні впливи вантаж випаде з маніпуляторів або пересунеться, робот знову знайде його і знову підніме.
Новий робот Atlas оснащений сенсорами для балансування в тулубі і в ногах, а в голові розміщені лідар і стереосенсори. Ця версія має висоту близько 175 см і масу близько 82 кг.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що для армії США створили робота-таргана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?