Родичі жертв рейсу MH17 подали позов проти Гіркіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Родичі жертв рейсу MH17 подали позов проти Гіркіна

Родичі жертв рейсу MH17 подали позов проти Гіркіна
Джерело:  Голос Америки

Родичі 18-ти загиблих в результаті катастрофи малайзійського "Боїнга" рейсу MH17, який був збитий російськими бойовиками на Донбасі влітку 2014 року, подали в суд Чикаго, штат Іллінойс, позов проти одного з командирів терористів, громадянина Росії Ігоря Гіркіна

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Голос Америки.

У позовній заяві йдеться про те, що 17 липня 2014-го року, коли був збитий пасажирський літак, Гіркін командував армією бойовиків ДНР і вів війну проти уряду України. Під його командуванням і з його допомогою на Донбас перевезли одну або кілька ракетних установок "Бук", з якої і був збитий лайнер.


Крім того, в документі йдеться про безпосередню причетність до цього Росії. У ньому наголошується, що Гіркін - російський громадянин, а в санкційних списках ЄС, Канади, Швейцарії і Нової Зеландії він ідентифікований як діючий офіцер ГРУ РФ.


У позовній заяві також підкреслюється, що військові дії ДНР веде за підтримки Росії, а Гіркін "діяв, виходячи з дійсних або видимих ​​повноважень від уряду Росії".


Раніше повідомлялося, що президента РФ Володимира  Путіна назвали відповідльним  за збитий пасажирський лайнер MH-17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?