Газпром збирається постачати газ до Європи по дну Чорного моря
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газпром збирається постачати газ до Європи по дну Чорного моря

Газпром збирається постачати газ до Європи по дну Чорного моря

Російський газовий монополіст "Газпром" знову збирається постачати газ до Європи по дну Чорного моря.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.
Корпорація "Газпром", італійська Edison SpA і грецька DEPA SA підписали меморандум про постачання газу з Росії по дну Чорного моря через треті країни в Грецію і з Греції до Італії. Угода була підписана з метою організації південного маршруту поставок російського природного газу в Європу.
Аналітики вважають, що за допомогою проекту ITGI "Газпром" зможе забезпечити газом південь Балкан, частково відмовившись від транзиту через Україну.
Раніше ПАТ «Газпром» розірвав договір за проектом газопроводу «Південний потік». Компанія South Stream Transport B. V. погодилася звільнити ПАТ «Газпром» від виконання всіх зобов'язань за договором поруки щодо зобов'язань ТОВ «Газпром експорт» за угодою про транспортування газу від 2 жовтня 2013 року і розірвати договір поручительства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?