Україна минулого року поставила в Росію газові турбіни для військових кораблів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна минулого року поставила в Росію газові турбіни для військових кораблів

Україна минулого року поставила в Росію газові турбіни для військових кораблів

Згідно з аналітичними матеріалами Стокгольмського міжнародного інституту дослідження миру (SIPRI), в 2015 році Україна поставила до Росії чотири газових турбіни, які можуть використовуватися у військових кораблях, і комплектуючі для транспортних літаків Ан-148.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
За даними SIPRI, в 2015 році була виконана поставка двох газових турбін DS-71 і двох DT-59 виробництва підприємства "Зоря-Машпроект" для багатоцільового сторожового корабля дальньої морської зони ВМФ Росії "Адмірал Григорович". Загалом у 2010 році було замовлено по 6 турбін кожного типу.
Крім того, в 2015 році Україна продовжила поставки комплектуючих для транспортних літаків Ан-148, які почалися ще в 2013 році.
Раніше в Міноборони Росії з'явилася інформація про те, що українське держпідприємство "Антонов" співпрацює в цьому проекті з російським підприємством "Воронезьке літакобудівне товариство". Пізніше вона була підтверджена представниками оборонного концерну "Укроборонпром", до складу якого входить "Антонов".
У матеріалах SIPRI повідомляється, що українське транспортне судно "Григорій Агафонов", яке раніше належало Українському Дунайському пароплавству, було викуплено Росією через монгольську компанію і наразі під назвою "Казань-60" використовується Міноборони РФ для поставок озброєння до Сирії.
Раніше повідомлялося, що Державний концерн «Укроборонпром» постачає до Росії комплектуючі для літаків Ан-148.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?