Водій BMW, який влаштував смертельні перегони, знову втік від поліції: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Водій BMW, який влаштував смертельні перегони, знову втік від поліції: опубліковано відео

Водій BMW, який влаштував смертельні перегони, знову втік від поліції: опубліковано відео
Джерело:  YouTube

Ростислав Храпачевський, який був за кермом BMW під час смертельних перегонів із поліцейськими вулицями нічного Києва, відмовився вислухати оголошення правоохоронців про підозру.
Про це з посиланням на прес-службу Національної поліції передає ONLINE.UA.
Дії Храпачевського були кваліфіковані слідчими як опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків.
Увечері 24 лютого співробітники Головного управління Національної поліції в Києві спробували оголосити Храпачевському повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2. ст. 342 Кримінального кодексу України.
"Громадянин Храпачевський не став слухати повний текст підозри, який був оголошений уповноваженим слідчим. Цей факт був зафіксований в присутності понятих і підтверджений відеозаписом. Крім того, підозра була направлена йому з повідомленням поштовим зв'язком. Таким чином слідство, відповідно до чинного законодавства, офіційно повідомило Храпачевському про підозру, яка напередодні була узгоджена з процесуальним керівником в зазначеному кримінальному провадженні", - йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, в ніч на 7 лютого під час спроби затримання автомобіля під управлінням Храпачевського, один з поліцейських намагався припинити правопорушення і затримати водія.
Однак автомобіль рушив, протягнувши за собою співробітника поліції і створивши загрозу його здоров'ю та життю.
В результаті пострілів , зроблених поліцейськими, загинув 17-річний юнак, який в компанії трьох інших чоловіків в нетверезому стані перебував в цьому автомобілі.
Пізніше патрульних поліцейських, які брали участь у переслідуванні автомобіля-порушника, відсторонили від виконання обов'язків до завершення розслідування виробництва, а одному з них - Сергію Олійнику пред'явлено звинувачення в перевищенні повноважень і умисному вбивстві підлітка.
Печерський районний суд заарештував його на два місяці. У свою чергу, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав арешт патрульного "спробою дискредитації поліції".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?