Українську журналістку не пустили до Криму до хворого батька
Категорія
Політика
Дата публікації

Українську журналістку не пустили до Криму до хворого батька

Українську журналістку не пустили до Криму до хворого батька
Джерело:  online.ua

Українську журналістку Анастасію Рінгіс не пустили на територію анексованого Криму до хворого батька.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналістки.


На КПВВ Джанкой співробітник прикордонної служби напрочуд довго вносив дані паспорта журналістки в базу, по кілька разів перевіряв, після чого відійшов з кимось радитися, і протягом півгодини дані знову перевірялися, якісь люди приходили дивитися на Рінгіс.


"Запрошують мене в вагончик. Питають куди я їду, навіщо, що збираюся робити. Що робити? У мене тато в лікарні. Збираюся доглядати", - розповідає журналістка.


Незабаром після цього їй дають заборону на в'їзд з проханням підписати. Коли Анастасія Рінгіс відмовилася підписувати, її почали знімати на камеру з проханням підтвердити отримання повідомлення про заборону.


"Не згодна з рішенням ФСБ і буду оскаржувати в суді", - відповіла журналістка, після чого її провели в вагончик для додаткової бесіди з заступником начальника митного пункту.


Замначальника митного пункту говорив з Рінгіс протягом декількох годин. Сама журналістка припустила, що він просто чогось тягнув час.


"Я попросила, щоб вони поставили мені печатку на відмову. Що це за документ без печатки? Що я в суді показувати буду?", - Розповіла Рінгіс про закінчення розмови з митниками, після чого її видворили.


"Пояснити, який мене накрив відчай. 4 роки заборони на в'їзд додому? Російська мова дуже багата. Але в ній не знайдеться того слова, яким я можу описати свої почуття. Це дуже жорстоко", - прокоментувала Анастасія Рінгіс отримання нею заборони про в'їзд додому до 1 вересня 2020 року.



Як повідомляв ONLINE.UA,  сестрі Надії Савченко також заборонили в'їжджати на територію Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?