При Україні такого не було: названі ціни в окупованому Луганську
Категорія
Фінанси
Дата публікації

При Україні такого не було: названі ціни в окупованому Луганську

При Україні такого не було: названі ціни в окупованому Луганську
Джерело:  online.ua

Після того, як деякі райони Донбасу були окуповані бойовиками і росіянами, торговцям було наказано перейти на російські рублі, а ціни на основні товари одразу ж значно зросли.
Про це розповів житель окупованого Луганська в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Гривня до рубля тут йде приблизно три до одного (близько 3 рублів за 1 грн). Сало недавно купував по 350 «рупій» (рублів - Ред.), таке ж мати привезла з Сєвєродонецька по 80 гривень, ну це солоне, гарне - дороге. М'ясо - 250-300 рублів (80-100 гривень - ред.), курка - 120 (40 гривень - Ред.), печінка - 120, сардельки - 170, ковбаса-варенка - від 180, копченка - 250-300, оселедець - 160-200, хамса - 100, хек -170.
Картопля - 20, яйця - 52, цукор - 53, гречка - 60, рис - 52, вермішель -26, карамелька найдешевша - 160 рублів», - повідомив респондент.
Крім того, він розповів і про ціни на молочні продукти.
Зокрема, сир з рук продається по 200 рублів (близько 70 гривень - Ред.), «Молоко в магазині - півлітра - 20 рублів, сметана вагова в магазині - 90, але ця на сметану не схожа, якийсь незрозумілий молочний продукт».
«Хлібо-булки від 7 до 20 рублів. Горілка - від 100 «рупій», але пити її неможливо, гидота, пляшка пива - 30-45 рублів, проїзд в маршрутках або тролейбусі - 10 рублів», - додав він.
При цьому луганчанин підкреслив, що основні постачальники товарів - росіяни, трохи менше - білоруських, а українців останнім часом майже не з'являється.
«Якість: від дуже жахливої до більш-менш, при Україні такої поганої якості не було - як будматеріалів, так і їжі. З Придністров'я товар іноді буває, соуси всякі. Раніше думав, що білоруські товари - якісні, виявилося - г * ще те», - заявив він.
Респондент додав також, що, за словами продавців, «якісні товари не возимо тому, що ціна буде захмарна».
«Про сигарети треба розповісти. Дешеві російські по 10 рублів - це взагалі курити неможливо, я навіть не уявляю, що там замість тютюну - чи то волосся зі старих ляльок, то чи шкарпетки. «Донтабак» курити можна, по 30 рублів. Українські сигарети особливо цінуються, є і вони, але ціни нереальні, від 60 «рупій» (20 гривень - Ред.) і вище - не укуришся особливо», - заявив він.
Луганчанин підкреслив, що особливі проблеми - з охороною здоров'я.
«Нещодавно перехворів два рази на грип. Перший раз на ліки витратив 1000 «рупій», вдруге - 1500, в аптеках найосновніші ліки є, російське виробництво, якість - незрозуміле. Люди їздять на українську територію лікуватися, в Сєвєродонецьк, наприклад...», - заявив він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Ждал, когда Донбасс снесут c лица земли, — рассказ луганчанина о жизни в ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?