Порошенко підписав закон про статус представництва НАТО в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав закон про статус представництва НАТО в Україні

Порошенко підписав закон про статус представництва НАТО в Україні
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України і Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.
Документ був підписаний 22 вересня 2015 року під час візиту в Україну Генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга. Угода передбачає створення Представництва НАТО в Україні, яке буде складатися з Офісу зв'язку НАТО і Центру інформації та документації НАТО. Нова дипломатична установа і її персонал отримає привілеї, імунітети та сприяння, що надаються дипмісіям відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року.
Також, відповідно до Угоди, передбачається звільнення від податків, митних і інших зборів, кількісних обмежень діяльності в рамках проектів, що реалізуються в Україні за рахунок фінансування НАТО (зокрема, це стосуватиметься ввезення і вивезення товарів, контрактів на придбання товарів і послуг для проектів в рамках трастових фондів, наукових, освітніх та інших програм).
Представництво НАТО сприятиме посиленню і розширенню участі України в усіх формах співробітництва, погоджених між Україною і НАТО, включаючи надання консультаційної допомоги.
Раніше Петро Порошенко підписав три закони, необхідні для отримання безвізового режиму з Європейським Союзом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?