Звільнення українців з полону: з'явилися нові подробиці і фото
Категорія
Політика
Дата публікації

Звільнення українців з полону: з'явилися нові подробиці і фото

Звільнення українців з полону: з'явилися нові подробиці і фото
Джерело:  online.ua

Стали відомі нові подробиці звільнення трьох українських заручників з полону проросійських бойовиків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook уповноваженої президента щодо мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірини Геращенко.
За результатами переговорів у Мінську, Тристороння контактна група домовилася про звільнення чотирьох українських заручників з полону. Наращі вдалося звільнити вже трьох: двох цивільних осіб і одного військовослужбовця.
Звільнення четвертого попередньо очікується протягом кількох днів. Це питання перебуває під особистим контролем президента України Петра Порошенка.
Цивільні українці Леонід Мазанько і Віталій Чупринін були затримані за підозрою в шпигунстві і були в полоні з літа 2015 року. Військовослужбовець Ростислав був мобілізований в 2014-му, розшукувався з 14 липня, і після полону страждає від серйозних психічних проблем.
При процедурі звільнення були присутні представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і Міжнародного комітету Червоного Хреста.
Геращенко зазначає, що, незважаючи на те, що протягом тижня звільнили вже сім українських полонених, які довгі місяці перебували в полоні, залишився ще 131 цивільний і військовий українець. Причому деякі з них у важкому стані.
"Українська сторона не вважає звільнення 7 заручників прогресом. Це - лише розблокування процесу. Прогрес- коли будуть звільнені всі", - підкреслила Ірина Геращенко.
Як повідомляв ONLINE.UA, 20 лютого з полону проросійських бойовиків було звільнено чотирьох українських військовослужбовців.










Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?