Оприлюднено відомості про десятки провокацій бойовиків на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Оприлюднено відомості про десятки провокацій бойовиків на Донбасі

Оприлюднено відомості про десятки провокацій бойовиків на Донбасі

Протягом лютого бойовики ДНР і ЛНР понад 30 разів обстрілювали захоплені ними ж населені пункти.
Про це повідомив керівник української сторони в Спільному центрі по координації і контролю (СЦКК) генерал-лейтенант Андрій Таран, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
За його словами, обстрілу піддавалися переважно селища Старомихайлівка, Невельське, Трудове, Яковлівка, Вільне, і більшою мірою - Донецьк.
Таран підкреслив, що вогонь по цих населених пунктах вівся із застосуванням важкого озброєння, щоб звинуватити сили АТО в збройних провокаціях.
У свою чергу, офіцери СЦКК, які відстежують ці обстріли, підрахували, що в лютому бойовики випустили в бік підконтрольних їм населених пунктів більше сотні мін і артилерійських снарядів.
"Наші офіцери-спостерігачі, які ведуть спостереження з постів, розташованих в основному в 300-400 метрах від лінії зіткнення, мають всі можливості фіксувати обстріли: і ті, які ведуться НЗФ в сторону Збройних Сил України, і ті, які спрямовані в бік захоплених ними ж населених пунктів", - зазначив Таран.
Він додав, що бойовики намагаються переконати і міжнародних спостерігачів, і місцеве населення в "жорстокості сил АТО, які палять по житлових кварталах", про що постійно кричать ЗМІ окупованих районів Донецької та Луганської областей.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Росії відповіли на заклики одного з ватажків ДНР завдати удар  по українцях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?