Європа пропонує Україні розпочати з Росією переговори щодо газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Європа пропонує Україні розпочати з Росією переговори щодо газу

Європа пропонує Україні розпочати з Росією переговори щодо газу

Єврокомісар Марош Шефчович під час Українського енергетичного форуму заявив, що Україні потрібно почати нові переговори з Росією про визначення ціни на газ, а Євросоюз готовий виступити посередником.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Ринкова ціна на газ повинна визначитися або переговорним шляхом, або за допомогою Стокгольмського суду. Звичайно, судова угода є більш довгостроковою, але, не дивлячись на хід процесу, не варто чекати її в нинішньому році. Саме тому ми закликаємо почати переговори про формування ціни на російський газ, щоб підготуватися до наступної зими. ЄС в свою чергу готовий виконувати функції посередника між Україною і РФ", - заявив Марош Шефчович.
Раніше повідомлялося, що російський газовий монополіст «Газпром» знову збирається постачати газ до Європи по дну Чорного моря, частково відмовившись від транзиту через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?