Адвокат Януковича розповів про його плани повернення в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Адвокат Януковича розповів про його плани повернення в Україну

Адвокат Януковича розповів про його плани повернення в Україну
Джерело:  Головком

Адвокат зниклого екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що його підзахисний хоче назад в Україну і захист готовий вживати правових кроків для його повернення.
Про це він розповів в інтерв'ю виданню Главком, передає ONLINE.UA.
За словами захисника Януковича, екс-президента-утікача немає в списку міжнародного розшуку.
"На сьогоднішній день в міжнародному розшуку він відсутній і може вільно пересуватися по світу. Але до сих пір існує загроза його життю, обумовлена ​​небажанням ГПУ і МВС розслідувати справу про замах і притягати до відповідальності злочинців, які його вчинили. У нього є намір повернутися в Україну і для цього вживатимуться правові кроки", - сказав адвокат.
За словами Сердюка, відсторонення Януковича з посади президента України було проведено з грубим порушенням Конституції.
"Янукович з себе повноважень президента не складав і не самоусунувся від керівництва країною. Процедура відсторонення клієнта з посади була проведена з грубим порушенням Конституції України. Не можна було виробляти цю процедуру не в порядку імпічменту, а постановою Верховної Ради", - наголосив правозахисник.
Нагадаємо, згідно із заявою заступника генерального прокурора Віталія Каська, до державного бюджету України в рамках повернення корупційних коштів не було повернуто нічого з активів зниклого президента Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?