Представлений 1044-сильний термоелектричний суперкар: опубліковані фото
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Представлений 1044-сильний термоелектричний суперкар: опубліковані фото

Представлений 1044-сильний термоелектричний суперкар: опубліковані фото
Джерело:  Мотор.ru

Китайською компанією Tech Rules був представлений 1044-сильний прототип «турбоелектричного» суперкара TREV (Turbine-Recharging Electric Vehicle) на Женевському автосалоні.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Новинку представили в двох версіях: трекової AT96 («Aviation Turbine») і дорожньої GT96 («Gas Turbine»).



У суперкарі застосували особливу систему на основі мікротурбогенератора, який виробляє електрику для підзарядки блоку літій-іонних батарей ємністю 20 кіловат-годин. Акумулятори живлять шість електромоторів, маса кожного з яких становила 13 кілограмів.



По одному агрегату розмістили в передніх колесах і ще по два - в задніх. Сумарна віддача двигунів склала 1 044 кінських сили.



Мікротурбіна версії AT96 здатна споживати авіаційний гас, дизель або бензин, а система модифікації GT96 адаптована для роботи на природному газі або біогазі. Крім цього, зарядка батарей може здійснюватися від зовнішніх електричних джерел. В останньому випадку на процедуру потрібно близько 40 хвилин.




Запас ходу виключно на електротязі склав 150 кілометрів. При повністю заряджених акумуляторах і заправленому паливному баку, обсяг якого дорівнює 80 літрам, гіперкар може проїхати до 1930 кілометрів.



Китайці заявили, що вже випробували один робочий прототип на британській трасі «Сільверстоун». Купе розігналося з місця до 96 кілометрів на годину за 2,5 секунди, а його максимальна швидкість склала 350 кілометрів на годину.



Tech Rules збирається «через пару років» побудувати товарний суперкар з мікротурбіною, який випустять обмеженим тиражем. Надалі китайці мають намір розробити «більш масовий міський автомобіль».




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?