Активіст про проукраїнські акції у Луганську: Я пояснював, що борються бидлогопи і ботани
Категорія
Україна
Дата публікації

Активіст про проукраїнські акції у Луганську: Я пояснював, що борються бидлогопи і ботани

Активіст про проукраїнські акції у Луганську: Я пояснював, що борються бидлогопи і ботани
Джерело:  online.ua

Один із лідерів луганського Євромайдана, волонтер і координатор Центру документування в Українській Гельсінській Спілці з прав людини Олексій Біда розповів про те, як у Луганську два роки тому починалися проукраїнські акції і як їх сприймали місцеві мешканці.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
"Я, коли пояснював своє розуміння наших акцій, говорив: «Хлопці, ви ж розумієте: у країні протистояння бидлогопів і ботанів. Серед нас дизайнери, комп'ютерники, викладачі, наукові співробітники, фотографи. Ми не провокуємо агресію, конфлікту не хочемо - у нас винятково мирні цілі. Ми проти війни». Зрозуміло було, що сили нерівні, бійню ми не провокуємо, тому що в цій бійні ми будемо потенційним «м'ясом». Так все і було. Тому на всі провокації Партії регіонів (а вони були з самого початку), ми просто не реагували. Поки це було можливо", - говорить Біда.
Він також розповів, як став активістом і як організовував акції на підтримку єдиної України в Луганську.
"Увірвався в це «інше" життя зі старту, з кінця листопада 2013 року (часу початку Майдану в Україні, - ONLINE.UA). Це була божевільна активність протягом півроку: і мозкова, і фізична. Ми хотіли протистояти божевіллю, яке почалося в Луганську, тому почали влаштовувати регулярні акції - мітинги в центрі міста, марші миру, автопробіг «Луганськ за Єдину Україну». Почалися сутички з «ватниками». Ти постійно на адреналіні і з цього черпаєш працездатність. І потрібно враховувати, що в цей час я ще працював верстальником в двох місцях. Тож вся майданна діяльність протікала у вільний від роботи час. Ось, наприклад, режим дня у вівторок, коли газети здаються в верстку. До обіду я працюю в газеті «Бесплатка-Ярмарок», після обіду приходжу в «Молодогвардеец», а після шести - йду на мітинг. Після мітингу повертаюся в «Молодогвардеец», доверстую газету і їду додому", - згадує події дворічної давності активіст.


Повне і нтерв'ю з активним учасником луганського Євромайдана  читайте в матеріале ONLINE.UA.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?