Ватажок бойовиків ДНР озвучив число українських бійців, які залишилися в полоні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ватажок бойовиків ДНР озвучив число українських бійців, які залишилися в полоні

Ватажок бойовиків ДНР озвучив число українських бійців, які залишилися в полоні
Джерело:  ДАН

Ватажок терористів ДНР Олександр Захарченко

заявив, що в полоні у бойовиків перебувають кілька десятків українських військових.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ДАН.


«Два тижні тому після чотиримісячної паузи нам вдалося розблокувати обмін полоненими. Однак події, які послідували після, показали, що мета Києва полягає виключно в тому, щоб дрібними обмінами домогтися звільнення декількох десятків силовиків, які ще залишаються у нас в полоні, але при цьому залишити у себе понад тисячу наших прихильників, які опинилися в українських в'язницях в тому числі і за політичними мотивами», - розповів ватажок бойовиків.


Захарченко зазначив, що українська влада не хоче вести обмін полоненими за формулою "всіх на всіх".


«Про виконання пунктів 5 і 6 Комплексу заходів, які чітко вимагають проведення в Україні широкої амністії учасникам подій в Донбасі і їх обміну за формулою «всіх на всіх», в Києві і думати не хочуть», - сказав ватажок ДНР.


Як відомо, 20 лютого Україна і бойовики ДНР вперше з листопада 2015 року обмінялися військовополоненими, процедура пройшла за формулою «3 на 6». Пізніше, 26 лютого, такий же

обмін був проведений між Україною і ЛНР

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?