Сенцов отримав головну премію для митців в Україні
Категорія
Культура
Дата публікації

Сенцов отримав головну премію для митців в Україні

Сенцов отримав головну премію для митців в Україні
Джерело:  president.gov.ua

Президент України нагородив кінорежисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в Росії, Шевченківською премією.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.
"Сотні українських патріотів сьогодні перебувають у полоні і в неволі лише за те, що відстоюють територіальну цілісність нашої держави... Серед них - кінорежисер Олег Сенцов. На жаль, я не можу сьогодні вручити Олегу заслужену премію Шевченка", - сказав глава держави на церемонії нагородження лауреатів Шевченківської премії в четвер у Києві.
Глава держави висловив сподівання, що режисер якомога швидше повернеться на Батьківщину.
"Від усіх нас Олегу Сенцову хочу передати побажання якнайшвидше повернутися в Україну. Ми всі його дуже чекаємо. Повірте, що я роблю для цього все можливе, і вірю в торжество справедливості", - підкреслив президент.
Раніше Олега Сенцова нагородили спеціальною премією журі під час церемонії вручення премії Trelobit Beroun в Чехії. Таке рішення прийняв чеський кінематографічний і телевізійний союз Fitness.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?