Луганськ здали ДНР за великий відкат - волонтер
Категорія
Україна
Дата публікації

Луганськ здали ДНР за великий відкат - волонтер

Луганськ здали ДНР за великий відкат - волонтер
Джерело:  online.ua

Один з лідерів луганського Євромайдана, волонтер Олексій Біда розповів про великий відкат, який отримали представники української влади за здачу Луганська.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Великий відкат дали комусь. Я не буду говорити, що знаю - кому. Але все сходиться на цьому. Пам'ятаєш день, коли весь Кіровоград був в напрузі - чекали штурму СБУ (навесні 2014 року, - ONLINE.UA), пройшла в ЗМІ інфа, що будинок оточений ВВшниками? І, насправді, «Альфа» мала увійти в СБУ і могла це зробити. Чекали наказу, але наказ не прийшов", - заявив він.
Також волонтер підкреслив, що українська влада намагалася імітувати роботу.
«З 30 листопада по 30 квітня у нас йшла активна офіційна діяльність. І тоді ж почалася протидія нашій діяльності. Ми офіційно подавали заявку на мітинг - міськвиконком зливав «ватникам» наші маршрути. З ментів зливалися «тітушкам» наші адреси", - розповів очевидець.
Крім того, він заявив, що «з 1 січня «Луганська гвардія» (ініціатори сепаратистського руху в регіоні - ONLINE.UA) постійно нас провокувала, вони супроводжували кожну нашу акцію".
"Наприкінці грудня 2013 року ми намагалися показати фільм «Межигір'я» на відкритому повітрі. Нас було чоловік 40. Це був перший епізод, коли на нас звернула увагу Партія регіонів, їх молоде крило - «Молоді регіони», так вони називалися. Вони тоді організовували альтернативний футбольний рух. Це цікавий момент - луганські «ультрас», фанати «Зорі», як і всюди в Україні дотримувалися націоналістичних поглядів. Наші «ультрас» потім воювали, двоє, позивні «Аксен» і «Чемпіон», загинули", - сказав він.
Волонтер розповів також, що «Партія регіонів придумала створити «біло-блакитний», альтернативний футбольний рух «Зоря Лоялс».
"Фанатів фінансували через луганський обласний центр «Спорт для всіх», який очолював депутат облради Олег Акімов, нині - «голова Федерації профспілок ЛНР». На грудневому показі фільму про Януковича хлопці відзначилися - закидали нас петардами. Але нас було більше, ми погналися і наздогнали двох, здали їх в міліцію. І написали заяву в міліцію", - розповів Біда.
Крім того, за його словами, «за цією заявою наші адреси менти і позливали".
«Противники включали потім компромат - клеїли у мене в під'їзді всяку байду: що я - гей і агент світового імперіалізму. Класичний варіант - загнати ворога в дискриміновану меншість», - резюмував він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Хто і як здав Росії Луганськ — спогади волонтера про «русскую весну».


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?