Bellingcat оприлюднив нові дані щодо катастрофи МН17: опубліковані фото
Категорія
Політика
Дата публікації

Bellingcat оприлюднив нові дані щодо катастрофи МН17: опубліковані фото

Bellingcat оприлюднив нові дані щодо катастрофи МН17: опубліковані фото

Міжнародна група Bellingcat оприлюднила нові дані про  катастрофу Boeing MH-17, згідно з якими зенітно-ракетний комплект "Бук" знаходився під контролем проросійських бойовиків.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


Підтвердженням цього є той факт, що ЗРК "Бук" супроводжували машини бойовиків. За кілька годин до катастрофи було зафіксовано, що з установкою їхала сіра Toyota RAV4 рестайлінгу 2010 року, на даху якої був нестандартний спойлер і запасне колесо ззаду.



На наступний день після катастрофи було зроблено фото, на якому поряд з ЗРК "Бук" зображений позашляховик УАЗ-469, примітна особливість якого - білі квадрати на пасажирських і водійських дверях.



За два дні до катастрофи ці ж машини були помічені в колоні бойовиків.


"Кореспондент BBC розмовляв зі свідком (з Сніжного або Тореза), де бачили "Бук" в день трагедії. Свідок повідомив, що "офіцер у військовому джипі, який супроводжував "Бук", говорив з московським акцентом", - відзначають експерти.



На думку експертів, таким чином вони змогли прийти до висновку, що ЗРК "Бук" знаходився під контролем проросійських бойовиків.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  експерти Bellingcat оприлюднили інфографіку винних у катастрофі MH-17 на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?