Порошенко підписав закон про приватизацію: резидентам Росії не пощастило
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав закон про приватизацію: резидентам Росії не пощастило

Порошенко підписав закон про приватизацію: резидентам Росії не пощастило
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процесу приватизації".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.


Закон був прийнятий 16 лютого 2016 року Верховною Радою України і набирає чинності з наступного дня після його опублікування.


Законопроект вдосконалює положення закону "Про приватизацію державного майна". Зміни в законопроекті спрямовані на досягнення прозорості та відкритості приватизаційного процесу, посилення захисту національних інтересів в процесі реформування відносин власності.


Відповідно до закону, участь в приватизації забороняється:

  • юридичним і фізичним особам, які зареєстровані в державах, визнаних Радою як держави-агресори;

  • юридичним і фізичним особам, щодо яких застосовані санкції;

  • юридичним особам, власниками яких є резиденти держави-агресора.

Також закон дає можливість залучення (за рішенням уряду) до підготовки до приватизації та продажу стратегічних підприємств радників. Це має сприяти проведенню приватизаційних процедур відповідно до міжнародних стандартів.


Крім іншого, для прискорення процесу приватизації та запобігання дроблення пакетів акцій, із закону "Про приватизацію державного майна" виключаються норми про обов'язкові пропозиції для продажу на фондових біржах пакета акцій акціонерних товариств розміром 5-10% статутного капіталу до проведення конкурсу.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Євросоюзі змогли прийти до згоди щодо безвізового режиму з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?