У Італії та Німеччині з'явився план вирішення проблеми мігрантів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Італії та Німеччині з'явився план вирішення проблеми мігрантів

У Італії та Німеччині з'явився план вирішення проблеми мігрантів

Міністри внутрішніх справ Італії та Німеччини запропонували Євросоюзу запровадити у життя нову політику з відношення до мігрантів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Авторами пропозиції стали голови МВС Німеччини Томас де Мезьер та його італійський колега Анджеліно Алфано.

На їхню думку, Європі необхідна "амбіціозна реформа Дублинської угоди" (яка регулює прийом біженців країнами ЄС — Ред.), включаючи "вивірену загальноєвропейську систему прийому претендентів на притулок".

У той же час європейським країнам спочатку необхідно забезпечити безпеку зовнішніх кордонів, що дозволить серйозно послабити потік біженців.

Крім того, повинен бути розроблений єдиний для ЄС механізм реєстрації, включаючи перевірку усіх мігрантів та претендентів на притулок.

Міністри відзначили необхідність справедливої системи розподілу мігрантів, аби не допустити ситуації, коли навантаження лягає лише на ті країни ЄС, які першими трапляються на шляху біженців.

З цією метою автори листа пропонують визначити людей, що потребують захисту ще на їх батьківщині і вже звідти розподіляти їх по європейським країнам згідно чітко встановлених щорічних квот. При цьому повинен бути затверджений єдиний для ЄС перелік країн, що вважаються безпечними.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше представник НАТО звинуватив Росію у зумисному створенні міграційної кризи  в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?