Білорусь підготувала неприємний сюрприз для українців з ID-паспортами
Категорія
Україна
Дата публікації

Білорусь підготувала неприємний сюрприз для українців з ID-паспортами

Білорусь підготувала неприємний сюрприз для українців з ID-паспортами

Українці не можуть в'їжджати на територію Республіки Білорусь з допомогою  нових ID-карт, видача яких почалася з 1 січня 2016 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державний прикордонний комітет Республіки Білорусь.


"За чинною двосторонньою угодою між Республікою Білорусь і Україною від 2009 року про безвізові поїздки громадян, новий український паспорт у вигляді ID-картки не передбачений як документ для пропуску через державний кордон Республіки Білорусь", - повідомляють в прикордонному комітеті.


У білоруському прикордонному комітеті також зазначили, що ID-карти не можуть використовуватися в якості документів для перетину кордону в рамках безвізових поїздок, оскільки уряд ще не ініціював міжнародні процедури про визнання ID-карт такими.


Таким чином, для в'їзду на територію Білорусі українці можуть використовувати тільки закордонні паспорти або ж внутрішні паспорти старого зразка.


Як повідомляв ONLINE.UA,  65% громадян України не готові перейти на користування новими ID-картами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?